NYHETER

Nyheter från trafikskolan

Våren och sommarn är vår högsäsong, då är det som svårast att få tider för körlektioner. Då har vi många aktiva elever och många som kör intensivt för att få sitt körkort innnan sommarn.

Vill du också ta ditt körkort till sommarn? Se till att boka dina körlektioner i god tid och ha god kommunikation med din trafiklärare så du i tid kan boka alla körlektioner du kommer behöva för att bli redo för prov.

Sedan vintern 2023/2024 ställer vi krav på att alla våra elever genomför en utbildningskontroll MINST 1 vecka innan deras körprov. Läs mer om vad en utbildningskontroll är här och läs mer om våra villkor och upplägg inför körprov här.

 

Trafikskola Växjö, nyheter, volvo.
nyheter från trafikverket, trafikverket, förarprov, körprov

Nyheter från trafikverket

Under våren och sommarn är det generellt längre kötid än det är under vinterhalvåret.

För att motverka kötiderna och att folk tar körprov "för att testa", utan att egentligen känna sig helt redo, har Trafikverket beslutat att ge förtur till tiderna för körprov för alla under de två första körproven.

Maj 2023 höjdes avgiften för att låna Trafikverkets bil under prov. Det påverkar inte kostnaden om man kör upp via trafikskola, endast om man bokar privat körprov.

Även från och med maj 2023 kan man även ta sitt teoriprov på tigrinja. Det är det femtonde språket teoriprovet översatts till, utöver svenska såklart.

Nyheter från str

Vad och vilka är STR?

STR står för Sveriges Trafikskolors Riksförbund och de är en branschorganisation som representerar ca 80% av alla trafikskolor i Sverige, inklusive Ljungkvists Trafikskola. En stor och viktig del av STRs arbete är att verka för en kvalitativ utbildning som leder till trygga, säkra och miljömedvetna förare. Läs mer om vilka STR är och vad de gör här.

STR äger och har utvecklat apparna vi använder på vår trafikskola: Elevcentralen och Körkortsboken. Appen utvecklas kontinuerligt. Redan nu under våren har det lanserats att kunna byta språk på appen till engelska och andra behörigheter utöver B har lagts till.

För tidigare elever kan det vara bra att veta att sedan juni 2023 används Elevcentralen som länkas ovan, den så kallade "Nya Elevcentralen". Den "gamla" Elevcentralen används inte längre. Idag kan man inte heller läsa teori på Elevcentralen, utan teorin läser man på appen Körkortsboken, som du kan läsa mer om här.

nyheter från str, sveriges trafikskolors riksförbund, elevcentralen, körkortsboken, körkort, b-körkort, körkortsapp

ERBJUDANDE

SOMMARERBJUDANDE

50% rabatt på första körlektionen
500kr rabatt på valfritt utbildningspaket