Ecodriving

Viktigt! From 25/5 träder GDPR i kraft, en ny EU lag om personuppgiftshantering som bla innebär att vi måste hämta in Namn för att kunna skriva diplom, telefonnummer för måste vi göra för att kunna komunicera med dig. Dina personuppgifter raderas efter avslutad utbildning.

Ecodriving utvecklar ditt personliga körsätt till att bli mer ekonomiskt och miljövänligt.

Vi har utbildat i Ecodriving sedan 1998 och drygt 2 000 personer har genomgått utbildningen hos oss. Snittbesparingen har varit 14%.

Växjö kommun, Landstinget, Alvesta kommun, Tingsryds kommun, statliga verk, företag och organisationer har valt oss som utbildare.

Vad är Ecodriving?

Ecodriving är ett utbildningskoncept då varje individ kör ett körpass på 1,5 timmar där körsättet analyseras och utvecklas efter varje individs behov. Därefter genomförs ett teoripass i grupp under 2 timmar. Man kan även välja en lightversion där man genomför enbart kördelen eller teoridelen men då erhåller man inget intyg. Är du intresserad av en lightversion så kontakta skolan för prisförslag på den del eller med det upplägg som du föredrar. Du är varmt välkommen.

Vi har installerat en avancerad färddator som gör det enkelt att se effekterna av ett ändrat körsätt i en av våra bilar, en Volvo V60 F, för att väl motsvara en normal tjänstebil och självklart en miljöbil. Med hjälp av färddatorn kan vi se både minskade utsläpp och minskad bränsleförbrukning, samt tidsbesparing. Man kommer oftast fram fortare med ett ekonomiskt körsätt. Detta instrument är speciellt framtaget för att utveckla rutinerade förares körsätt, men är applicerbart även på nybörjaren.

Samtliga körkortselever får självklart Ecodriving integrerat i undervisningen utan extra kostnad och det ingår sedan 2008 som ett kompetenskrav vid körkortsprovet.

Kurser

För dig som redan har körkort erbjuder vi kurser till både företag och privatpersoner. HÄR FINNS PENGAR ATT TJÄNA. Kör du 2–3 000 mil om året tjänar du lätt 4–8 000 kr/år. Läs mer på www.ecodriving.nu

  • 1,5 timmar praktisk undervisning i bilen
  • 2 timmar teori i grupp
  • Litteratur

Pris 2 600:- inkl. moms

Är ni många som vill utbilda er? Välkommen med en prisförfrågan.