Om våra utbildningar

Vi vill vara den bästa skolan

Vi på Ljungkvists trafikskola har specialiserat oss på utbildning för personbil och har även lång rutin på utbildningar i Ecodriving.

Hos oss kan du ta körkort på både manuellt och automatväxlade bilar! Manuellt 6 växlade VW golf, eller Volvo XC 40 laddhybrid 7 växlad automat samt VW ID3 elbil, elbilar saknar växellåda endast fram och bak!

Viktigt! From 25/5-18 träder GDPR i kraft, en ny EU lag om personuppgiftshantering som bla innebär att vi måste registerera dig som elev för att få tillgång till teorifrågor mm digitalt. Hämta in personnummer, telefonnummer, mail måste vi göra för att kunna kommunicera med dig och andra bokningar mm. Dina personuppgifter raderas efter avslutad utbildning, eller tidigare om du själv önskar det. Om du inte är aktiv under 6 månader arkiveras du automatiskt, skulle du vilja bli åter aktiv så får vi aktivera dig på nytt!!

Det är också så att om eleven/kunden inte fyllt 18 år så måste målsman skriva en fullmakt att personen får gå kursen, blankett finns tillgänglig på skolan och kan fixas innan kursen eller strax före kursstart!

Individanpassad utbildning

Vi tillämpar individanpassad utbildning där vi tar hänsyn till elevens personliga förutsättningar och anpassar utbildningen efter elevens inlärningsstil och behov.

Vi är utbildade för att kunna hjälpa dyslektiker och elever med andra särskilda behov och erbjuder också anpassat studiematerial som t ex lättläst litteratur med ljudstöd.

Vi gör en personlig undervisningsplan för den som önskar. Planen kan anpassas i tid till elevens önskade provdatum. Intensivt 1, 2, 4, 8,12 veckor som det passar dig och efter dina förutsättningar. Vi gör vad vi kan för att uppfylla ditt mål, körkortet!!

Vi gör en kostnadsberäkning om så önskas som vi stämmer av under utbildningens gång och justerar vid behov. Beräkningen grundas då på ett uppskattat antal körlektioner i början av utbildningen.

Teoriutbildning

Vårt kompletta teoripaket består av litteratur, sex lärarledda teorilektioner och tillgång till webbaserade och mobilanpassade www.elevcentralen.se där du kan göra obegränsat med teoritester, boka dina körlektioner och följa din betalningshistorik.

Teorikursen som omfattar sex teorikvällar, 2 x 55 minuter/kväll är fördjupande och en bra grund inför det kommande teoriprovet. Lektionerna är inte obligatoriska även om vi tycker att alla med fördel har god nytta av dem.

Lektion 1: "Bilen - olycksplatsen" (körövning 1-6)

Lektion 2: "Miljön - ecodriving (körövning 1 - 16)

Lektion 3: "Grundläggande stadstrafik och mindre landsväg och vilt" (körövning 7-9)

Lektion 4: "Stadstrafik" (körövning 10)

Lektion 5: "Landsväg och motorväg samt olycksplatsen" (körövning 11-12)

Lektion 6: "Mörker och halt väglag" (körövning 13-14)

exempel-elevcentralen

Exempelfråga från www.elevcentralen.se

Riskutbildning 2 (halkbanan)

Vi samarbetar med trafikövningsplatsen i Olofström dit vi åker varannan vecka för att riskutbilda våra elever. Vi passar på att öva omkörningar på vägen till och från Olofström (avvikelse kan förekomma). Varje elev får normalt genomföra 10–15 omkörningsövningar beroende på trafiksituation. I riskutbildningen ingår även en fordonslektion och krocksäkerhetsövningar i halkbanans lokaler.

Mörkerövningar

Mörkerövningar kan vi bara genomföra under perioden 1/11–15/2. Vi åker då iväg på en grupputbildning med 4 elever och 2 bilar med ljustekniksövningar, möte/omkörningar samt genomför en mörkerdemonstration och är totalt iväg 2,5 timmar. (anmäl ditt intresse i receptionen)

Utbildningstid

Normal utbildningstid är två till sex månader och det stora flertalet elever kör mellan 15–30 lektioner. Med väldigt bra träning hemma kan det bli färre lektioner men för den som saknar den möjligheten så krävs det ibland fler lektioner.
För elev som önskar del av utbildningen så hjälper vi självklart till med det också, men eleven bokar då proven privat.

Erfarenhet och kvalitet går hand i hand

Våra lärare har lång yrkeserfarenhet och erbjuder lektioner av högsta kvalitét så du får verkligen valuta för pengarna.