VÅRA UTBILDNINGAR

Vi vill vara den bästa trafikskolan

Vi på Ljungkvists trafikskola har specialiserat oss på utbildning för personbil och har även lång rutin på Ecodriving.

Hos oss kan du ta körkort på både manuella och automatväxlade bilar! Vi har manuella 6-växlade VW golf och Audi A3, samt automat 7-växlad Volvo XC 40 laddhybrid. Sist men inte minst vår fantastiska elbil VW ID3.

Individanpassad utbildning

Vi tillämpar individanpassad utbildning där vi tar hänsyn till elevens personliga förutsättningar och anpassar utbildningen efter elevens inlärningsstil och behov.

Vi är utbildade för att kunna hjälpa dyslektiker och elever med andra särskilda behov och erbjuder också anpassat studiematerial som t ex lättläst litteratur med ljudstöd.

Vi gör en personlig undervisningsplan för den som önskar. Planen kan anpassas i tid till elevens önskade provdatum. Intensivt 1, 2, 4, 8,12 veckor som det passar dig och efter dina förutsättningar. Vi gör vad vi kan för att uppfylla ditt mål, körkortet!!

Vi gör en kostnadsberäkning om så önskas som vi stämmer av under utbildningens gång och justerar vid behov. Beräkningen grundas då på ett uppskattat antal körlektioner i början av utbildningen.

Teoriutbildning

Vårt kompletta teoripaket består av litteratur och sex lärarledda teorilektioner. Vill man utöver det köpa tillgång till digitala böcker och online tester kan man köpa abonnemang  HÄR

Teorikursen som omfattar sex teorikvällar, 2 x 60 minuter/kväll är fördjupande och grt en bra grund inför det kommande teoriprovet. Lektionerna är inte obligatoriska även om vi tycker att alla har nytta av att ta del av dem.

Lektion 1: "Bilen - olycksplatsen" (körövning 1-6)

Lektion 2: "Miljön - ecodriving (körövning 1 - 16)

Lektion 3: "Grundläggande stadstrafik och mindre landsväg och vilt" (körövning 7-9)

Lektion 4: "Stadstrafik" (körövning 10)

Lektion 5: "Landsväg och motorväg samt olycksplatsen" (körövning 11-12)

Lektion 6: "Mörker och halt väglag" (körövning 13-14)

Riskutbildning 2 (halkbanan)

Vi samarbetar med trafikövningsplatsen i Olofström dit vi åker varannan vecka för att riskutbilda våra elever. Vi passar på att öva omkörningar på vägen till och från Olofström (avvikelse kan förekomma). Varje elev får normalt genomföra 10–15 omkörningsövningar beroende på trafiksituation. I riskutbildningen ingår även en fordonslektion och krocksäkerhetsövningar i halkbanans lokaler.

Mörkerövningar

Mörkerövningar kan vi bara genomföra under perioden 1/11–15/2. Vi åker då iväg på en grupputbildning med 4 elever och 2 bilar med ljustekniksövningar, möte/omkörningar samt genomför en mörkerdemonstration och är totalt iväg 2,5 timmar. (anmäl ditt intresse i receptionen)

Utbildningstid

Normal utbildningstid är två till sex månader och det stora flertalet elever kör mellan 15–30 lektioner. Med väldigt bra träning hemma kan det bli färre lektioner men för den som saknar den möjligheten så krävs det ibland fler lektioner.
För elev som önskar del av utbildningen så hjälper vi självklart till med det också, men eleven bokar då proven privat.

Erfarenhet och kvalitet går hand i hand

Våra lärare har lång yrkeserfarenhet och erbjuder lektioner av högsta kvalitét så du får verkligen valuta för pengarna.